تلاش وزارت ورزش برای حل مشکل مالکیت مشترک سرخابی ها پشت در آسیا

تلاش وزارت ورزش برای حل مشکل مالکیت مشترک سرخابی ها پشت در آسیا
شناسه خبـر : ۱۱۴۱۳۷ چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۵

وزارت ورزش و جوانان خلاف دوره قبل، اخطار کنفدراسیون فوتبال آسیا(ای‌اف‌سی) به باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس درباره مشکل مالکیت مشترک را جدی گرفته و به دنبال حل آن است؛ هرچند نباید کار به دقیقه ۹۰ موکول شود.

 

به گزارش شهروند و به نقل از ایرنا، کسب مجوز حرفه‌ای برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا در ۲ سال اخیر به یک چالش بزرگ برای باشگاه‌های ایرانی تبدیل شده است. به طوری که در فصل گذشته لیگ قهرمانان، استقلال و پرسپولیس به دلیل نواقص پرونده‌ و نگرفتن مجوز حرفه‌ای با وجود گرفتن سهمیه، از آسیا کنار گذاشته شدند. این اتفاق در فصل جاری لیگ قهرمانان هم تکرار شد و استقلال به دلیل پرداخت نکردن بدهی آندره استراماچونی، سرمربی ایتالیایی‌ اسبق این تیم، برای دومین دوره متوالی از لیگ قهرمانان کنار گذاشته شد.

حال در فاصله کمتر از ۲ ماه تا پایان مهلت باشگاه‌ها برای تکمیل مدارک‍ و تسویه بدهی‌، همچنان کابوس حذف از آسیا، تیم‌های ایرانی را تهدید می‌کند. پنجم اردیبهشت‌ماه، آخرین مهلت باشگاه‌ها برای تکمیل فرم‌ها و همچنین برطرف کردن ایرادات کنفدراسیون فوتبال آسیا است و در فاصله کمتر از ۲ ماه تا پایان این مهلت، باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس با چالش مالکیت مشترک برای گرفتن مجوز حرفه‌ای روبه‌رو هستند.

 

استقلال و پرسپولیس، زیرمجموعه یک دستگاه یعنی وزارت ورزش هستند و به گفته مصطفی زارعی، مدیر کمیته صدور مجوز باشگاهی فدراسیون در گفت‌وگو با برنامه فوتبال برتر «تا همین ۲ سال پیش حکم مدیران عامل استقلال و پرسپولیس را مستقیم وزیر ورزش امضا می‌زد و مجمع ‌آنها مشترک است. این یعنی کنترل دو باشگاه دست یک سیستم است و در یک شکل حقوقی کار می‌کنند.»

 

تلاش وزارت ورزش برای حل مشکل مالکیت مشترک؛ سرخابی‌ها پشت در آسیا

 

این مسئله سبب شده است که در سال‌های اخیر چندین بار کنفدراسیون فوتبال آسیا، به این دو باشگاه برای حل مشکل مالکیت مشترک تذکر بدهد. البته این مشکل در فصل جاری هم می‌توانست سبب کنار گذاشته شدن سرخابی‌ها از آسیا شود اما مسئولان فدراسیون فوتبال با زمان خریدن از AFC، این مسئله را به امسال موکول کردند.

 

برای فصل آینده لیگ قهرمانان اما دیگر خبری از مماشات با استقلال و پرسپولیس به دلیل مالکیت مشترک نخواهد بود و ای‌اف‌سی در ماه‌های اخیر چندین بار با نامه‌نگاری خواستار حل این مشکل شده و عواقب آن را به این دو باشگاه گوشزد کرده است.

 

البته مسئولان وزارت ورزش و سازمان خصوصی‌سازی ابتدا برای حل مشکل مالکیت مشترک به دنبال واگذاری این دو تیم به بخش خصوصی در بازار سرمایه رفتند. این طرح، زمستان ۱۴۰۰ با واگذاری ۱۰ درصد سهام ۲ تیم در فرابورس کلید خورد. با این حال در ادامه، واگذاری بلوک ۵۱ درصدی سهام بدون مشتری ماند و به نتیجه نرسید تا واگذاری دو تیم از طریق فرابورس عملی نشود.

 

طرح بعدی وزارت ورزش و دولت برای حل مشکل مالکیت مشترک، واگذاری این دو تیم به وزارتخانه‌های دیگر بود تا هم مشکل بودجه سرخابی‌ها با رفتن زیر نظر یک نهاد قدرتمندمالی، برطرف شود و هم دیگر استقلال و پرسپولیس مالکیت مشترک نداشته باشند.

 

در ماه‌های اخیر از بخش‌های مختلفی نام برده شده که استقلال و پرسپولیس قرار است زیر مجموعه آنها شوند. هرچند که واگذاری سرخابی‌ها تاکنون به نتیجه نرسیده و در فاصله کمتر از ۲ ماه تا پایان ضرب‌الاجل کنفدراسیون آسیا، این مشکل همچنان پابرجاست اما شنیده‌ها از رفع قریب‌الوقوع این مشکل کهنه حکایت دارد.

 

تلاش وزارت ورزش برای حل مشکل مالکیت مشترک؛ سرخابی‌ها پشت در آسیا

 

با این حال، کیومرث هاشمی، وزیر ورزش و جوانان در هفته‌های اخیر بر رفع این مشکل تاکید کرده و از تلاش‌ها در این راستا خبر داده و به هوداران دو تیم وعده داده است که نگران این مسئله نباشند. علاوه بر این، به گفته مدیر کمیته صدور مجوز باشگاهی فدراسیون فوتبال، در دوره جدید وزارت ورزش و با انتخاب هاشمی، خلاف گذشته عزم و ارده‌ جدی برای واگذاری استقلال و پرسپولیس دیده می‌شود.

 

این در حالی است که زارعی نسبت به برخی تلاش‌های مشکوک برای به نتیجه رسیدن این مسئله هشدار داد و گفت: گروهی در ایران هستند که اصلا دوست ندارند این دو باشگاه واگذار شود. کار تا یکجاهایی خوب پیش می‌رود ولی این گروه سریعا وارد عمل می‌شود. انگار منفعت‌شان در این است که این دو باشگاه بدون مالک بمانند.

 

به گفته وی در صورتی که مشکل مالکیت مشترک حل نشود، استقلال و پرسپولیس مجوز نخواهند گرفت. با این حال، تلاش وزارت ورزش و دولت برای حل این مشکل ادامه دارد و با توجه به عزمی که در این مجموعه وجود دارد، باید امیدوار بود که مالکیت مشترک سرخابی‌ها به عنوان معضل اصلی دو تیم برای گرفتن مجوز حرفه‎‌ای و حضور در لیگ قهرمانان آسیا، در هفته‌های آینده حل شود.

 

به نظر می‌رسد با توجه به زمان کمی که برای حل این مشکل باقی مانده است، وزارت ورزش و دولت باید با سرعت بخشیدن به واگذاری سرخابی‌ها، اجازه ندهند کار به دقیقه ۹۰ برسد. به خصوص که کنفدراسیون فوتبال آسیا نشان داده که در صورت عدم حل مشکل تا ضرب‌الاجل تعیین‌شده، مماشات نخواهد کرد و دیپلماسی پسته و قالی برای راه آمدن AFC، دیگر جواب نخواهد داد.

منبع خبر:ایرنا

به پیج اینستاگرامی «شهروندالبرز» بپیوندید
instagram.com/shahrvand.alborz